Proizvodni program

  • klizni ležajevi proizvedeni iz bimetalne trake
  • ležajevi radilice u brodskim motorima, dizel lokomotivama i td.
  • ležajevi za sve vrste klipnih kompresora
  • industrijski klizni ležajevi koji se primenjuju u energetici, procesnoj industriji, rudnicima, železarama, cementarama i sl.
  • remont rotacione opreme(turbine,klipne i rotacione pumpe)

Reference

Lista kupaca i korisnika naših usluga potvrdjuje da je "Tehnomont" doo ozbiljan ponudac u oblasti proizvodnje i reparature kliznih ležajeva.

Tehnomont doo

Iskustvo i znanje stečeno tokom 30 godina rada u oblasti proizvodnje kliznih ležajeva.

TEHNOMONT DOO
Petrovaradin

Tehnomont pogon

"TEHNOMONT" DOO je osnovan 2004. godine, te je rastao i razvijao se na bazi akumuliranog znanja i iskustva koje su u proteklih 30 godina sakupili, kadrovi koji ga čine.
Upravo iskustvo kombinovano sa raspoloživim kapacitetima, te novousvojenim tehnologijama, kao i veoma uspešna saradnja sa najrenomiranijim proizvođačima u ovoj oblasti daju nam za pravo da tvrdimo "Mi možemo sve što mogu drugi i ponešto više od toga".
To "ponešto više" upravo čini razliku između nas i konkurencije.

Direktor preduzeća: Mile Kličković, mašinski inženjer. Radna biografija:. Prvo zaposlenje 1979. godine kao student, u preduzeću "Jugoturbina" Karlovac, Tvornica dizel motora na poslovima tehnologa u proizvodnji specijalnih delova motora.
Od 1983. -1991 godine u preduzeću "Proizvodnja kliznih ležaja u sklopu iste radne organizacije, takođe na radnom mestu tehnologa u proizvodnji. 1992. godine radi u preduzeću za proizvodnju delova za motore "Garant" u Futogu.
1993. godine osniva sopstvenu proizvodnju kliznih ležajeva, odnosno postaje suvlasnik u preduzeću doo"Jerković." U istom preduzeću postavio i utemeljio proizvodni program proizvodnje kliznih ležajeva.

2007. godine istupa iz navedenog preduzeća i započinje samostalnu proizvodnju u okviru doo "Tehnomont".

Ovo predstavljanje je ujedno i znak da je doo "Tehnomont" dosegao nivo, tehnološki i kadrovski te da se pojavljuje na tržištu kao ozbiljan ponuđač u oblasti proizvodnje i reparature kliznih ležajeva, što potvrđuje i lista kupaca i korisnika naših usluga u ovom relativno kratkom periodu poslovanja pod imenom Tehnomont što govori da Tehnomont nije početnik nego da je sledbenik iskustva i znanja stečenog tokom 30 godina rada u oblasti proizvodnje kliznih ležajeva, gde smo se susreli sa svim tipovima i oblicima kliznih ležajeva koji su se ugrađeni ili se ugrađuju u opremu na prostoru bivše SFRJ.
U neke od najznačajnijih rezultata u proteklih 15 godina rada u Srbiji možemo svrstati i omogućavanje Elektroprivredi Srbije da u periodu sankcija, Srbija ima rešeno snabdevanje kliznim ležajevima koji su ključni element za izvođenje bilo kakvog remontnog zahvata na agregatu.
Isto se odnosi i na neke druge veoma značajne privredne segmente u Srbiji, kao što je "HIP Azotara" i "HIP Petrohemija" Pančevo, Rafinerije nafte, sve značajnije šećerane u Srbiji, "Sartid 1913" odnosno sadašnji "USS Srbija", fabrike cementa, brodarska preduzeća , RTB Bor , MSK ad Kikinda, Zorka Šabac i dr.