Klizni Lezajevi > Materijali


Proizvodni program

  • klizni ležajevi proizvedeni iz bimetalne trake
  • ležajevi radilice u brodskim motorima, dizel lokomotivama i td.
  • ležajevi za sve vrste klipnih kompresora
  • industrijski klizni ležajevi koji se primenjuju u energetici, procesnoj industriji, rudnicima, železarama, cementarama i sl.
  • remont rotacione opreme(turbine,klipne i rotacione pumpe)

Reference

Lista kupaca i korisnika naših usluga potvrdjuje da je "Tehnomont" doo ozbiljan ponudac u oblasti proizvodnje i reparature kliznih ležajeva.

Tehnomont doo

Iskustvo i znanje stečeno tokom 30 godina rada u oblasti proizvodnje kliznih ležajeva.

MATERIJALI

Kao što je u proizvodnom programu vidljivo klizni ležaj je veoma retko proizveden iz jednog materijala (kalajna, olovna ili grafitna bronza te određene vrste poliamida). Najčešće je klizni ležaj kombinacija dva ili više materijala. Materijali koje se koristimo za izradu i nalivanje kliznih ležajeva su standardnog hemijskog sastava, a uvek u skladu sa zahtevanim kvalitetom kliznog ležaja. Izbor materijala može biti propisan tehničkom dokumentacijom kupca, a ukoliko je izbor prepušten nama, isti se vrši na osnovu vrste ležaja, opterećenja ležaja, broja obrtaja rukavca, načina i intenziteta podmazivanja, tvrdoći rukavca, mediju koji se komprimira(kod rashladnih kompresora) i sl. Uvek se preporučuje materijal koji pruža najviši stepen sigurnosti za funkcionisanje opreme. Važno je napomenuti da su svi korišteni materijali standardnog hemijskog sastava.

Najčešće korišteni materijali u izradi kliznih ležajeva:
1.Razne vrste bronzi: kalajna bronza (CuSn10, CuSn12, CuSn14)-za ležaje (najčešće čaure) iz jednorodnih materijala olovno kalajna bronza (CuPb15Sn8, CuPb10Sn10), kao materijal za ležajeve iz jednorodnih materijala ili kao podloga za nalivanje belog metala kod dvoslojnih ležajeva olovno kalajna bronza (CuPb22Sn3, CuPb22Sn1,5 ) kao klizni sloj ili međusloj za bimetalne i troslojne ležaje
2. Materijal AlSn20Cu1 odnosno AlSn6Cu1 isključivo kao klizni sloj na bimetalnoj traci iz koje se oblikuju ležajevi radilice motora/kompresora.
3.Razne vrste belih metala: L.Sn 9 (WM 9) prema JUS.C.E1.100 - olovna legura sa osnovnim sadržajem 8-10% Sn, 13-15%Sb, 0,5-1.5% Cu, 0,4-0,6%Ni, 0,75-1,00%As i ostatkom sadržaja Pb umesto nje može da se upotrebi beli metal LM Thermit proizvođača "Ecka granules" L.Sn80 (WM 80) prema JUS.C.E1.100 - kalajna legura sa osnovnim sadržajem 79-81% Sn, 10-12%Sb, 8,0-10%Cu umesto nje može da se upotrebi beli metal TEGO V 738 proizvođača "Ecka granules" L.Sn89 (WM 89) prema JUS.C.E1.100 - kalajna legura sa osnovnim sadržajem 88-90% Sn, 7-8%Sb, 3-4%Cu, 1,0%Cd 0,2%Ni umesto nje može da se upotrebi beli metal Tegotenax V 840 proizvođača "Ecka granules" Navedeni alternativni materijali proizvođača "Ecka granules" , kao i drugi materijali istog proizvođača za nalivanje kliznih ležajeva predstavljaju veoma dobro rešenje za nalivanje kliznih ležajeva, obzirom da se radi o jednom od najrenomiranijih proizvođača tih vrsta materijala u Evropi.

Ovisno o zahtevu i odgovornosti proizvoda koristi se i odgovarajuća legura, za koju obavezno prilikom isporuke ležaja dostavljamo atest hemijskog sastava. Zastupljenost kontrole u proizvodnji očituje se kroz ulaznu kontrolu, materijala i alata, operativnu kontrolu u procesu proizvodnje i završnu kontrolu gotovih komada. Zbog činjenice da se klizni ležaj izrađuje spajanjem raznorodnih materijala, neophodno je vršiti kontrolu kvaliteta spoja osnovnog materijala i materijala kliznog sloja (beli metal). Kontrola se vrši metodom ispitivanje bez razaranja, površinski ultrazvukom prema ISO-DIN 4386-1, odnosno rubno penetrantima prema ISO-DIN 4386-3. U skladu sa zahtevom kupca izdaje se atestna dokumentacija o rezulatima kontrole.